duminică, 19 februarie 2012

SEKERPARE (FURSECURI INSIROPATE) DESERT TURCESC

Ingrediente:
pentru fursecuri:
2 oua,
2/3 pahar de zahar tos,
1/2 pahar gris,
1/2 pahar ulei,
2 pahare faina
1/4 lingurita sare
1 lingurita praf de copt,
alune de padure sau miez de nuca
pentru sirop:
1 si ½ pahare apa ,
1 si ½ pahare zahar,
Suc de lamaie

Intr-un castron se pun 1 ou + 1 albus, zahar si se amesteca cu mixerul.


Se adauga uleiul.


Se adauga grisul.


Se adauga sare, faina si praf de copt toate o data apoi se framanta bine pana se obtine un aluat omogen.



Luam cu lingura din aluat si cu palmele presarate cu faina formam bilute.
Mie mi-au iesit 19 fursecuri.

Se ung fursecurile cu galbenus.
In mijloc se pun alune sau nuca si se preseaza sa intre in aluat(eu am inversat operatiunile si a fost mai greu sa ung fursecurile cu ou).


Fursecurile se pun in cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 15-20 min.
in timp ce se coc fursecurile pregatim siropul.



Intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul se pun pe foc. Cand incepe sa fiarba se lasa inca 5 minute, se oreste focul si se adauga suc de lamaie dupa preferinta. Recomandat este sucul de la 1/2 de lamaie.
Cand sunt scoase din cuptor se stropesc cu sirop cald. Eu am mutat fursecurile din tava de aragaz in tavi termorezistente dar aceasta operatiune nu este neaparat necesara. Folositi tot siropul chiar daca vi se pare ca este mult,veti vedea ca este absorbit tot pana fursecurile se racesc.



Sunt delicioase, usor si rapid de pregatit. Incercati-le si nu veti regreta.

Nota:
Paharul folosit la masurat are capacitate de 200 ml.

Toate cele bune si sa ne revedem cu bine !!!
Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu